home button

Pentadbir JBS Kelantan

TM61 1 TM61 2 TM61 3 TM61 4

TANAH MERAH, 24 JUN 2019 – Pejabat Belia dan Sukan Daerah Tanah Merah dengan kerjasama Majlis Belia Jajahan Tanah Merah dan Gabungan Belia 4B Malaysia Cawangan Kelewek Bukit Payung telah melaksanakan program bersama penghuni rumah Anak Yatim Lilbanat Darul Naim, Machang pada 22 Jun 2019 yang lalu.

Program ini merupakan sebahagian daripada program Rakan Muda Kreatif Peringkat Daerah Tanah Merah 2019 dan disertai oleh 46 orang belia dari daerah Tanah Merah. Selain menyelami kesusahan dan suasana anak-anak ini membesar tanpa kasih sayang dari ayah dan ibu mereka, peserta didedahkan dengan aktiviti kemasyarakatan dan menyemai nilai-nilai kasih sayang dan tanggungjawab sesama insan.

Penyerahan sumbangan duit raya, makanan dan keperluan asas telah disempurnakan oleh YDP Majlis Belia Negeri Kelantan, En. Hafizul Nizam bin Abdullah.

Disediakan oleh: Ismafardi bin Ismail, Urusetia Portal Pejabat Belia dan Sukan Daerah Tanah Merah

PP713 1 PP713 2

PASIR PUTEH, 30 JULAI  2018 - Majlis Ramah Mesra Jawatankuasa Pemulihan Dadah (JKPD) Bersama OKP & Keluarga yang di anjurkan oleh AADK Daerah Pasir Puteh dengan kerjasama Jawatankuasa Pemulihan Dadah (JKPD)  Daerah Pasir Puteh pada 25 Julai 2018 yang lalu bertempat di Ruang Legar AADK Pasir Puteh. Pejabat Belia dan Sukan Daerah Pasir Puteh yang juga merupakan Ahli JKPD telah dijemput hadir sama ke majlis ini.

Seramai 50 orang OKP bersama keluarga menghadiri majlis ini yang bertujuan untuk bersua muka sekaligus dapat membincangkan perihal masalah dadah yang berlaku dalam diri OKP serta peranan keluarga untuk menanganinya.

Intipati majlis di selitkan dengan slot kerohanian yang di sampaikan oleh Ustaz Mohd Rosman bin Che Harun ,Imam Masjid Ibrahimi, Pasir Puteh berkata“ untuk hindari gejala tidak sihat, amalan solat lima waktu perlu di titik berat kan bagi menghindari gejala yang tidak sihat serta kecaknaan ibu bapa tentang aktiviti dan pergaulan anak-anak”.

Majlis telah di sempurnakan oleh Encik Zurkurnan bin Hj Yusoff, Pengerusi JKPD Pasir Puteh dan turut sama hadir agensi-agensi kerajaan yang terlibat.

Disediakanoleh: Emi Zurina binti Abd Aziz, Urusetia Portal Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Pasir Puteh

Khamis, 19 Julai 2018 09:16

TERIMA KASIH JASAMU DIKENANG

KB78

KOTA BHARU, 19 JULAI 2018 – Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kota Bharu telah menyampaikan penghargaan kepada individu yang pernah membantu melicinkan pentadbiran dan pengurusan di Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Kota Bahru dalam Majlis Perhimpunan Bulanan Pegawai dan Kakitangan Jabatan Belia dan Sukan Negeri Kelantan pada 17 Julai 2018 lalu.

Seramai 5 orang penerima telah dipanggil untuk menerima penghargaan tersebut yang terdiri daripada 3 orang Pekerja Sambilan Harian dan 2 bekas pelajar praktikal yang telah membantu PBSD sepanjang Januari hingga Jun 2018.

Untuk rekod kelima-lima mereka telah menamatkan perkhidmatan dan latihan mereka pada bulan Jun yang lalu.

Disediakan Oleh : Mohd Hafiz Bin Ismail, Urusetia Portal Pbsd Kota Bharu/ Y Centre Kelantan