MERSING, 25 Oktober 2019– Majlis Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Daerah Mersing 2019 telah diadakan di Amphitheatre Mersing pada 24 Oktober 2019 (Khamis) bermula seawal jam 7.30 pagi. Selaras dengan hasrat kerajaan untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara sukan (Sport Nation) menjelang tahun 2020, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia menganjurkan Bulan Sukan Negara sepanjang bulan Oktober 2019 di seluruh negara.

Seramai 950 orang warga Mersing telah menyertai pelbagai aktiviti sukan sempena Majlis Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Daerah Mersing 2019 yang meliputi acara Senamrobik BSN, Pertandingan Aerobikton, Fun Walk Breast Cancer Awareness, Pertandingan Beyblade, persembahan Lompat Tali Untuk Jantung (LTUJ) dan Pameran Agensi Kerajaan dan Celcom.

Majlis Sambutan ini telah disempurnakan oleh YBhg Tuan Asman Shah bin Abd Rahman, Pegawai Daerah Mersing dan telah dihadiri Ketua-ketua Jabatan negeri dan persekutuan di Daerah Mersing.

Program ini juga dimeriahkan lagi dengan kehadiran pelbagai lapisan masyarakat dalam kalangan Badan Bukan Kerajaan dan orang awam.

Bagi memeriahkan lagi Bulan Sukan Negara Peringkat Daerah selama sebulan ini, Agensi Kerajaan, persatuan sukan, persatuan belia dan sekolah-sekolah di Daerah Mersing digalakkan untuk mengadakan aktiviti sukan di premis masing-masing.

#BSNmersing
#PBSDmersing
#SportsChallenge
#SayangiMalaysiaku
#MalaysiaBersih

Disediakan oleh PBSD Mersing