Pentadbir JBS Labuan

Isnin, 11 Jun 2018 08:13

MAJLIS KHATAM AL QURAN 1439H

Khatam RM 9SURAU ANNUR RAHIM, KAMPUNG SUNGAI BUTON, WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN, 11 JUN 2018 ~ Semalam bersamaan 25 Ramadan 1439H telah berlangsungnya Majlis Khatam Al Quran Rakan Muda bagi tahun ini peringkat Wilayah Persekutuan Labuan dengan kerjasama Pusat Pungutan Zakat (PPZ) Labuan. Majlis dimulakan dengan ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Sharizal yang didatangkan khas dari Pusat Pungutan Zakat Labuan. "Al Quran" adalah tajuk yang disampaikan bersempena majlis Khatam Al Quran Rakan Muda pada kali ini. Majlis diteruskan dengan khatam Al Quran yang telah dipimpin oleh Ustaz Asri dari Pusat Pungutan Zakat bersama kariah yang telah mengambil bahagian. Majlis turut menyampaikan sumbangan daripada Pusat Pungutan Zakat kepada penerima yang disempurkan oleh Encik Mohd Hazan Bin Dahari, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Wilayah Persekutuan Labuan bersama wakil Pusat Pungutan Zakat, Ustaz Sharizal selepas sahaja majlis penyampaian sijil kepada peserta daripada masjid dan surau yang turut serta pada kali ini Majlis diteruskan dengan majlis berbuka puasa beramai-ramai di ruang legar Surau Annur Rahim, Kampung Sungai Buton, Wilayah Persekutuan Labuan.
Khatam RM 2 Khatam RM 4 Khatam RM 20 Khatam RM 21


Khatam RM 7 Khatam RM 8Khatam RM 9 
Isnin, 11 Jun 2018 08:05

PERSIAPAN TERUS DILAKSANAKAN

KAMPUNG SUNGAI BUTON, 11 JUN 2018 ~ Persiapan demi persiapan dalam melancarkan lagi majlis khatam Al Quran Rakan Muda peringkat Wilayah Persekutuan Labuan bagi tahun 2018 giat diteruskan. Sabtu lepas, 9 Jun 2018 jawatankuasa Kampung Sungai Buton bersama jawatankuasa Masjid Annur Rahim meneruskan persiapan akhir dalam perlaksanaan program tersebut. Kerjasama yang diberikan oleh JKK tersebut menunjukkan usaha sama antara Jabatan dan JKK kampung tersebut terjalin intim dalam mempermudahkan segala urusan serta perlaksanaan beberapa program di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia. Program Khatam ini akan dilaksanakan pada 10 Jun 2018 bersamaan 25 Ramadan 1439h.
 Siap Khatam 3 Siap Khatam 2 Siap Khatam 4 
MASJID ANNUR RAHIM, KAMPUNG SUNGAI BUTON, 7 JUN 2018 ~  Selasa lepas bersamaan 5 Jun telah berlangsungnya mesyuarat penyelarasan bagi perlaksanaan Program Khatam Al Quran Rakan Muda bagi tahun ini. Mesyuarat yang diadakan di ruang Masjid Annur Rahim yang dipengerusikan oleh Encik Mohd Hazan Bin Dahari, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Wilayah Persekutuan Labuan yang turut dihadiri oleh wakil-wakil masjid dan surau yang terpilih dalam pelaksanaan program Khatam Al Quran yang akan diadakan pada 10 Jun 2018 bersamaan 25 Ramadan 1439 H. Turut bersama, Wakil daripada Majlis Belia Labuan yang turut menghantar peserta bagi majlis tersebut.
tadarus 1 tadarus 2 tadarus 3 tadarus 4
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction