faq    hubungi   maklumbalas   peta

KKEM 3 KKEM 4

RANAU, 21 November 2019 – Seramai 58 peserta telah menyertai Kursus Kepimpinan Eksekutif Anak Muda Peringkat Negeri Sabah yang diadakan pada 15 hingga 18 November 2019 yang lalu bertempat di Kompleks Sukan Ranau.

Kursus ini diadakan bertujuan untuk menerapkan kemahiran memimpin organisasi dalam membentuk individu belia untuk menerajui halatuju sesebuah organisasi. Disamping itu juga dapat membentuk pemimpin–pemimpin belia masa hadapan supaya lebih peka terhadap kehendak dan minat remaja dan belia hari ini. Selain itu, kursus ini juga membentuk peserta untuk menjadi pemudah cara kepada belia-belia yang memerlukan khidmat nasihat dan pandangan ke arah pembentukan diri dan sahsiah

Program anjuran Jabatan Belia dan Sukan (Persekutuan) Negeri Sabah dan kerjasama beberapa Kelab Belia dari Daerah Ranau serta aktiviti- aktiviti yang telah ditetapkan dan terpilih di setiap kampung iaitu Kelab Belia Kg Lohan Ulu, Kampung Lohan Ulu Ranau aktiviti Khidmat Komuniti, Kelab Belia Lestari Kg Kilimu, Kampung Kilimu Ranau aktiviti Pertandingan Bola Tampar, Kelab Belia Setia Kg Libang, Kampung Libang Ranau aktiviti Permainan Motivasi, Kelab Belia Kg Kigiok, Kampung Kigiok Ranau aktiviti Merentas Desa dan Kelab Belia Kg Mininsalu, Kampung Mininsalu Ranau aktiviti Pertandingan Tarian Tradisional.

Program ini diharapkan dapat membantu para belia yang mengikuti kursus ini, mempraktikkan ilmu yang dipelajari ke arah memimpin organisasi mereka serta mencapai matlamat dan halatuju sesebuah organisasi secara berkesan.

Oleh:
Nurhayati Binti Salleh
JBSN Sabah
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction