MSL 3ON3 JASIN 01

MERLIMAU, 21 Mei 2022 (Sabtu) - Kejohanan Bola Keranjang 3 On 3 Malaysia Sports League (MSL) 2022 Peringkat Daerah Jasin yang bermula seawal jam 8.30 pagi. Seramai 72 orang peserta melibatkan penyertaan 18 pasukan Lelaki dan 6 pasukan Wanita bagi merebut kejuaraan di Peringkat Daerah Jasin.
.
Johan Kategori Pasukan Lelaki dan Wanita akan membawa pulang hadiah wang tunai RM600.00 beserta Medal yang telah dimenangi Pasukan Rex B dan Pasukan 90. Manakala Naib Johan membawa pulang hadiah berjumlah RM400.00 dimenangi oleh Pasukan Y=MX+C dan Trapo Ballers. Bagi pemenang tempat Ketiga Bersama setiap kategori memenangi wang tunai berjumlah RM200.00 disandang oleh Pasukan BoyBoy99 dan MTBC bagi kategori Lelaki dan Pasukan Happy Go Lucky dan Just Play bagi kategori Wanita.
.
Majlis Penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Khairul Adri Dato' Rosli, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka. Turut mengiringi Amir Awang, Ketua Unit Sukan Politeknik Merlimau dan Nurul Haida Mohd Ghazali, Pegawai Belia dan Sukan Daerah Jasin.
.
Pelaksanaan MSL yang bertujuan membudayakan sukan dalam kalangan masyarakat menerusi gerakan gaya hidup aktif dan sihat di samping mencari bakat baharu. Johan dan Naib Johan bakal beraksi di peringkat Negeri Melaka yang tarikh akan diumumkan kelak.

#PBSDJasjn