MESYUARAT PARA SUKMA 01

 

AYER KEROH, 23 Mei 2022 – Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka melalui Unit Pembangunan Sukan OKU, Bahagian Pembangunan Sukan telah mengadakan Mesyuarat Penyelarasan Kontinjen Para SUKMA Negeri Melaka ke Sukan Para SUKMA 2022, Kuala Lumpur Bil.1/2022 bertempat di Bilik Mesyuarat, Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka.
*
Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Timbalan Pengarah, Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka, YBrs. Encik Muhammad Abdul Hafidz bin Mohd Amin dan turut hadir bersama ialah Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat, Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Melaka, YBrs. Puan Norfazilah binti Abu Samah dan Pengerusi, Persatuan Sukan Orang Kurang Upaya Negeri Melaka (Pesron), Encik Abdul Rahim bin Abdul Kadir serta semua jurulatih dan penggerak sukan para negeri Melaka.
*
Tujuan mesyuarat adalah untuk menyelaraskan penyertaan, persediaan dan persiapan kontinjen para SUKMA Melaka untuk menghadapi temasya sukan tersebut. Seterusnya, agar dapat memperbaiki prestasi dan kedudukan kontinjen negeri Melaka pada edisi kali ini.
*
Penganjuran temasya Sukan Para SUKMA XX yang tertangguh sejak dua tahun lalu berikutan pandemik Covid-19, dijangka bakal dilangsungkan bermula 29 Oktober hingga 6 November 2022 tahun ini di sekitar Lembah Klang/Kuala Lumpur.

#BAHAGIANSUKAN