MERSING, 18 JUN 2022 - Pejabat Belia dan Sukan Daerah Mersing dengan kerjasama Penghulu Mukim Padang Endau, Pusat Pembangunan Belia Negeri Johor (JOYDEC), Jawatankuasa Pembangunan & Keselamatan Kampung (JPKK) Semanyir, Kelab Belia Sepakat Bandar dan Southern Volunteers Mersing telah mengadakan program Rakan Muda Day Out (RMDO) Peringkat Daerah Mersing Tahun 2022 Siri 1 di Balai Raya Kampung Semanyir, Endau.

Seramai 26 orang sukarelawan termasuk penduduk Kampung Semanyir, Endau telah berganding bahu membersihkan balai raya dan mengecat semula bangunan tersebut.

Encik Mohd Ezwan bin Jamigoe, Penghulu Mukim Padang Endau dan Puan Suzana binti Haji Ali, Pegawai Belia dan Sukan Daerah Mersing turut hadir dan bersama-sama sukarelawan sepanjang program ini diadakan.

Terima kasih atas komitmen semua agensi kerajaan dan badan bukan kerajaan yang meluangkan masa hari ini terutama kepada Tuan Haji Shafie bin Kassim, Pengerusi JPKK Semanyir yang menyambut baik program ini. Semoga usaha murni dan kerjasama erat yang terjalin melalui program ini dapat terus meningkatkan hubungan baik di antara agensi kerajaan dengan komuniti setempat. We are just one country, one mind.

#pbsdmersing

#rmdomersing2022

Disediakan oleh PBSD Mersing